רשות המסים פרסמה לאחרונה הנחיות מעודכנות הנוגעות להיבטי המס החלים על השקעות המבוצעות באמצעות הסכם SAFE שזה בעצם ראשי תיבות של Simple Agreement for Future Equity.
לחצו כדי לדעת עוד
עסקאות רכישת נכסים הן שיטה נפוצה בעסקאות מיזוגים ורכישות (M&A) שבהן הרוכש בוחר נכסים והתחייבויות ספציפיות של חברת היעד ובמקום לרכוש את החברה כולה רוכש רק את החלק הרצוי לו בפעילות חברת המטרה או נכסים מסויימים בלבד (מה שנקרא גם Cherry Picking). שיטה זו מציעה יתרונות וחסרונות ייחודיים בהשוואה לאסטרטגיות M&A אחרות, כמו עסקאות מיזוג ורכישת מניות. הבנת ההיבטים הללו יכולה לעזור לנו להבין את מבנה העסקה הראוי בהתאם למצב של כל חברת מטרה שאת עסקיה או נכסיה מעוניינים לרכוש.
כמה תובנות על אחד המסמכים החשובים ביותר בחיי כל מיזם
מהם היתרונות הבסיסיים בהקמת חברה? מה הוא המועד הנכון להקימה? ניסינו לתת את תשובתנו לשאלה הבסיסית אך החשובה הזו במאמר קצרצר שכתבנו.
דיון על סוג ההסכם שאנו רואים כפורמט המעניין ביותר לביצוע השקעות בשלב מוקדם בימינו.
סקירה על האלטרנטיבות לעסקאות מסורתיות בשלבים המוקדמים של חיי החברה.
דיון על מסמכי ההתאגדות בחברה ומסמכים חשובים נוספים בחיי החברה
עוד לפני שנדבר על משקיעים ועל עסקאות השקעה אנחנו צריכים לדבר על ממה צריך להיזהר בתור חברה שפונה למשקיעים ומה חובות החברה בקשר עם דיני ניירות ערך במהלך הגיוס. זוהי שאלה די רחבה, אך בבסיסה חלה על החברה החובה שלא להציע ניירות ערך לציבור ללא תשקיף (למעט במספר חריגים).
מהי מניה? מהו הון המניות של החברה? מה ההבדל בין הון מוקצה להון רשום? ניסנו לענות על כך במאמר קצרצר שכתבנו.
כתבנו מאמר קצרצר שעושה קצת סדר לגבי הנפשות הפועלות בחברה וניסינו לענות בקצרה על שאלות כמו: מהו הדירקטוריון? מיהם בעלי המניות? מה הסמכויות והאחריות של כל אחד מהם בחברה? מהן החובות של דירקטור?
בחברה יכולים להיות שלל סוגי מניות, כמו למשל, מניות רגילות, מניות ללא זכות הצבעה, מניות בכורה, מניות ניהול ומניות זהב. ההבדלים בין הסוגים הם לרוב הבדלים בין הזכויות שכל מניה תקנה.
בישראל, קיימים שני סוגים של זכויות מצרנות. זכות מצרנות שמעניק חוק החברות (לבחירת החברה – ניתן לבטלה בתקנון החברה) וזכות מצרנות חוזית שמוסיפים לבעלי המניות. משמעות זכות זו היא האפשרות של בעלי המניות הזכאים לזכות לשמר את אחוזי אחזקתם בחברה כאשר זו מנפיקה ניירות ערך חדשים.
זו אולי אחת השאלות הכי נפוצות של לקוחות שמגיעים אלינו - ״איך אני מחשב את שווי החברה שלי?״. זו גם אחת השאלות הכי חשובות כי זה הבסיס לדיון עם כל משקיע והבסיס לגיוס הון. אז כתבנו קצת על הנושא.
ניווט במים הלא נודעים של המטבע הדיגיטלי: הבנת השיקולים המשפטיים והחובות הרגולטוריות שחלות על עסקים המיישמים מטבעות קריפטוגרפיים כאמצעי תשלום אינה קלה, קרא את דעתנו בנושא.
במאמר זה אנו דנים בחשיבותם של היבטים מסוימים שיש לקחת בחשבון במהלך האינטגרציה שלאחר המיזוג ובחשיבות הטיפול בעניינים מסויימים שיכולים להוות כשלים פוטנציאליים בשילוב הארגוני והמשפטי של יישויות ויחידות עסקיות לאחר מיזוג.
קריסתן של כמה פלטפורמות קריפטו גדולות השנה הדגישה את הצורך ברגולציה להחזרת אמון המשקיעים. אחד הנושאים המרכזיים שיש לטפל בהם הוא הנושא של נזילות ומקורות מימון.
מיזוגים ורכישות בישראל יכולים להיות תהליך מורכב ורווי ניואנסים, שכן הוא כרוך, מעבר לעניינים החוזיים, בהבנת הנוף המשפטי והרגולטורי של המדינה. במאמר זה ניסינו לכסות את העניין בקצרה ולספק כמה תובנות.
מחקרי שוק מספקים מידע קריטי שניתן להשתמש בו במגוון דרכים במהלך משא ומתן, במאמר זה אנו מנסים להדגים כיצד ומדוע מחקרי שוק יכולים להיות כלי מכריע בארסנל של רוכשים ומוכרים במו"מ.